Het is belangrijk voor startende ondernemers om een goed administratiekantoor te vinden dat ook nog eens gespecialiseerd is in ZZP’ers en startende ondernemers. Als je als ZZP’er of startende ondernemer je administratie en de verdere verzorging van jouw boekhouding uitbesteedt, wil je wel een administratiekantoor dat meedenkt met jouw problemen en concrete oplossingen aandraagt. Startende ondernemers vinden vooral de volgende punten belangrijk bij het vinden van een geschikt administratiekantoor:

  • pro actief tips en advies,
  • perfecte uitvoering van boekhouding en belastingaangiften,
  • snel antwoord op hun vragen,
  • betaalbaar

Nou zo’n administratiekantoor ben ik. Ik heb speciale aandacht en persoonlijke begeleiding voor de startende ondernemers. Het is van essentieel belang om de administratie (boekhouding, facturering, debiteuren, enz.) direct vanaf het begin goed in te richten. Met een goede en tijdige administratieve inrichting kan een duidelijk beeld worden bereikt m.b.t. de zaken van de starter en die kan dan eventueel nog worden bijgestuurd. Een goede start van de administratie voorkomt vaak een hoop toekomstige problemen. Ik geef ook adviezen bij het opzetten van de financiële administratie en bij de keuze van financiële software.

Startende ondernemers hebben veel vragen. Wat kan wel en wat niet? Moet ik verzekerd zijn tegen arbeidsongeschiktheid, en waar regel ik dat? Moet ik een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering hebben? Welke rechtsvorm kies ik? Moet ik me inschrijven bij de Kamer van Koophandel? Moet ik me aanmelden bij de Belastingdienst? Hoeveel belasting moet ik gaan betalen? Etc.

Voor veel startende ondernemers met relatief weinig ervaring vormen deze vaagstukken een struikelblok. Je wilt je als startende ondernemer liever bezighouden met je onderneming, je wilt vooruit en je wilt je niet bezig houden met allerlei “randzaken”. Toch is het van essentieel belang dat je, voordat je een onderneming opricht, je hier wel in verdiept.

Wil je meer weten over begeleiding en advies van startende ondernemers? Neem dan vrijblijvend contact met mij op, telefoon 06-22307803 of mail dirk@blaal.nl