trappist

En ik ben gek op trappistbieren. Natuurlijk de originele trappistenbieren uit Westmalle, Rochefort, Westvleteren, Chimay, Orval, Achel (allen uit België) en La Trappe (uit Nederland).

Ik weet natuurlijk ook wel dat echte Trappist gebrouwen moet zijn door de trappisten-monniken, maar ik ben ook gek op andere abdij- en kloosterbieren zoals Leffe, Grimbergen, Corsendonck, Maredsous, Affligem, St. Feuillien, Tongerlo, Ciney, Postel, St. Bernardus, Mc Chouffe, Hertog Jan Dubbel, Kasteelbier, Val-Dieu, Petrus, etc.

Het liefst drink de dubbele (donkere) variant van deze bieren en niet de blonde variant of de tripple.

De trappistenbieren Zundert (uit Nederland) en Engelszeil (uit Oostenrijk) moet ik ook niet vergeten te vermelden. Schijnbaar zit er ook nog een amerikaans trappistenbier: Spencer van de Saint Joseph’s Abdij. Maar deze laatste drie trappistenbieren heb ik nog nooit gedronken. Een nieuw doel in mijn leven.

Aan dit artikel wordt nog verder gewerkt door mij (iedere dag ...)